Licenckezelés
Starting in April 2025, SketchUp will migrate all named-user subscription products from the Account Management Portal (AMP) to Trimble’s new Admin Console. The Admin Console is where you will manage all of your Trimble products and related accounts, including SketchUp. Each SketchUp subscription will migrate over time, and if you have an account with multiple subscriptions you may need to use both the AMP and the Admin Console. You will be notified by email when your account is scheduled for migration. If your account has already been migrated, or you want to make sure you are prepared for when it eventually does migrate, take a look at our new Trimble Admin Console articles.
A Trimble fiókkezelő portálja (AMP) segít a fiókjában található licencek kezelésében. Licenceket csak a fióktulajdonos vagy a másodlagos fióktulajdonos adhat hozzá vagy távolíthat el. Licencek kezelésekor a függőben lévő módosítások az adott előfizetés bejegyzésénél, a Plan Settings (Csomagbeállítások) oldalon tekinthetők meg.
Megjegyzés: Az AMP a „hely” kifejezést használja a licencek megnevezésére. Minden terméklicencet egyetlen név szerinti felhasználó használhat, vagyis egy valós személy a saját vezetéknevével, keresztnevével és e-mail-címével, az előfizetés teljes időtartama alatt. A licencet használó személynek meg kell egyeznie azzal a személlyel, akihez a licencet az előfizetés megvásárlásakor vagy megújításakor hozzárendelték. Az egyfelhasználós név szerinti licencek nem ruházhatók át másik felhasználóra, de bizonyos időpontokban módosíthatók. A részleteket a Trimble felhasználó-hozzárendelési és eszközkezelési szabályzatában találja.
Licencek hozzáadása
Licencek hozzáadásához a fiókjához:
Kattintson az Edit Plan Settings (Csomagbeállítások szerkesztése) lehetőségre.
Kattintson a Manage Seats (Helyek kezelése), majd az Add seats to this plan (Hely hozzáadása ehhez a csomaghoz) lehetőségre.
Adja meg a helyek kívánt számát, majd kattintson a Continue (Folytatás) gombra a fizetési oldal megnyitásához és a vásárlás befejezéséhez.
Licencek eltávolítása
A licencek eltávolítása az előfizetés következő megújításának időpontjában lép érvénybe. Licencek eltávolításához a fiókjából:
Kattintson az Edit Plan Settings (Csomagbeállítások szerkesztése) lehetőségre.
Kattintson a Manage Seats (Helyek kezelése) lehetőségre.

Kattintson a Remove Seats From This Plan (Helyek eltávolítása ebből a csomagból) lehetőségre.
A helyekkel rendelkező tagok listájában böngészéssel vagy a szöveges keresőmező használatával keresse meg a kívánt tagot, majd jelölje ki az eltávolítani kívánt helyeket. Kattintson a Remove from Plan (Eltávolítás a csomagból) gombra.
Licencek magasabb vagy alacsonyabb csomagra váltása
Ha egy licencet magasabb vagy alacsonyabb csomagra szeretne váltani, kövesse az alábbi lépéseket:
Kattintson az Edit Plan Settings (Csomagbeállítások szerkesztése) lehetőségre.
Kattintson a Manage Seats (Helyek kezelése) lehetőségre.

Kattintson a Change Seats to a Different Plan (Helyek áthelyezése másik csomagba) lehetőségre.
Válasszon ki egy vagy több helyet a tagok listájából, majd kattintson a Continue (Folytatás) gombra.
Válasszon új csomagot a kijelölt helyekhez.