Trimble Connect a SketchUp for Desktop alkalmazásban
A Trimble Connect és a SketchUp együtt történő használata esetén lehetősége nyílik a projektadatok rendszerezésére, a verzióelőzmények megőrzésére, és a modellek érintettekkel való megosztására. A SketchUp előfizetési csomagjai korlátlan felhőtárhellyel biztosítanak hozzáférést a Trimble Connecthez
Ha most használja először a Trimble Connectet a SketchUppal, tekintse meg A Trimble Connect használatának megkezdése című részt a Trimble súgó Trimble Connect szakaszában, ahol információt talál az alapvető funkciókról és hasznos forrásokról.
A Trimble Connect és a SketchUp együttműködésének köszönhetően érhetők el és módosíthatók a felhőalapú modellek. Amikor a SketchUp for Desktop alkalmazásból a Trimble Connectbe ment egy modellt, a rendszer menti a módosításokat, és elérhetővé teszi őket a fájlhoz a Trimble Connecten keresztül hozzáférő csapattagok vagy más érintettek számára. Ez azt jelenti, hogy csapattársai és az érintettek minden SketchUp platformon megtekinthetik vagy módosíthatják modelljeit.
A SketchUp asztali verziójában a Trimble Connecttel kapcsolatos legfontosabb műveleteket a Fájl menüben találja.

A SketchUp asztali verziójában a Trimble Connect funkciói közé tartoznak:
Open from Trimble Connect (Megnyitás Trimble Connectből) – Keresse meg a Trimble Connect projektekben a SketchUpban megnyitni kívánt fájlt.
Mentés a Trimble Connectbe – Az aktuális SketchUp-modellt a Trimble Connectbe menti. Ha ezt a fájlt már elmentette a Trimble Connectbe, a mentés új verziót hoz létre.
Save a Copy to Trimble Connect (Másolat mentése a Trimble Connectbe) – Az aktuális modell másolatát menti a Trimble Connectbe. Ez az opció akkor hasznos, ha egy modell helyileg mentett verzióját el szeretné különíteni a Trimble Connectben lévő verziótól.
Import from Trimble Connect (Importálás a Trimble Connectből) – Keressen a Trimble Connect projektekben más fájltípusokat, például képeket vagy nem SketchUp fájlokat, és importálja őket modelljébe.
Share a Link (Hivatkozás megosztása) – Megnyitja a SketchUp megosztási lehetőségeit. A modellre mutató hivatkozás megosztásához először el kell mentenie a modellt a Trimble Connectbe. További információért lásd a Modell megosztása című részt.
Launch Trimble Connect (Trimble Connect indítása) – Megnyitja a Trimble Connect böngészőben használható verzióját a webböngészőjében. Itt megtekintheti a verzióelőzményeket, kezelheti a projektekhez való hozzáférést, és további lehetőségeket is felfedezhet a SketchUp és a Trimble Connect munkafolyamatainak kibővítésére. A Trimble Connect böngészőben használható verziójának lehetőségeiről további részleteket a Kezdő lépések a Trimble Connect böngészőben használható verziójával című részben talál.