Licenc aktiválása vagy eltávolítása
A SketchUp Classic licenc használatához aktiválnia kell a licencet. Amikor aktivál egy licencet, megadja a licencadatait a SketchUp-példányának, így az alkalmazás futtathatóvá válik a számítógépén.
Licenc aktiválása
A licenc aktiválása ugyanúgy működik az egyfelhasználós és a hálózati licencek esetében is. A SketchUp példányának Classic licenccel történő aktiválásához kövesse az alábbi lépéseket:
Nyissa meg a SketchUp-példányát, majd az üdvözlőképernyőn válassza a Classic licenc hozzáadása lehetőséget.
A Licenc ablakban ellenőrizze, hogy a Classic lap van-e kiválasztva, majd kattintson a Licenc hozzáadása gombra.
Adja meg a sorozatszámát és az aktiválási kódját. Ha segítségre van szüksége ezek megkereséséhez, tekintse meg a Classic licenc megismerése című részt.
Kattintson a Licenc hozzáadása gombra.
Ha egyfelhasználós licenccel rendelkezik, a licencet legfeljebb két olyan eszközön aktiválhatja, amely képes futtatni az Ön SketchUp-verzióját. Ha a SketchUpot már két eszközön aktiválta, a következő üzenet jelenik meg:
Ezt a SketchUp Pro licencet túl sok számítógépen használták.
Amikor ez az üzenet megjelenik, az egyik eszközön meg kell szüntetnie a licenc aktiválását ahhoz, hogy egy másik eszközön aktiválhassa.
Ha hálózati licenccel rendelkezik, a SketchUp Pro csak akkor működik az adott eszközön, ha a hálózati rendszergazda aktiválta a hálózati licencet, és van szabad hely. Ha nincs szabad hely, a következő üzenet jelenik meg:
Elnézést, jelenleg túl sokan használják a SketchUp Prót. Minden hely foglalt. Várhat, amíg felszabadul egy hely, vagy segítségért forduljon a hálózati rendszergazdához.
Amikor ez az üzenet megjelenik, előfordulhat, hogy a SketchUp használatához kapcsolatba kell lépnie a hálózati rendszergazdával. További információkért lásd a Hálózati licenc kezelése című részt.
Egyfelhasználós licenc eltávolítása
Ablakok
Válassza a Súgó > Licenc menüpontot.
Kattintson a Licenc eltávolítása gombra. Megjelenik egy megerősítő üzenet.
Kattintson a Licenc eltávolítása gombra a licenc eltávolításának megerősítéséhez.
macOS
Válassza a SketchUp > Licenc menüpontot.
Kattintson a Licenc eltávolítása gombra. Megjelenik egy megerősítő üzenet.
Kattintson a Licenc eltávolítása gombra a licenc eltávolításának megerősítéséhez.
Megjegyzés : A SketchUp eltávolítása nem távolítja el a licencet. A licenc az adott eszközön továbbra is aktiválva marad, és megakadályozza a licenc további eszközökön történő aktiválását. A SketchUp eltávolítása vagy az eszköz újrakonfigurálása előtt mindig távolítsa el a licencet.