Skip to Content
Help

Sdílení modelu

Last updated: srp 21, 20263 min read.

Panel pro spolupráci aplikace SketchUp vám pomáhá sdílet návrhy s kolegy, zúčastněnými stranami nebo téměř kýmkoli a požádat je o zpětnou vazbu. Pomocí panelu pro spolupráci můžete sdílet soukromý odkaz nebo vytvořit odkaz pro obecný přístup, který si může zobrazit kdokoli. Po sdílení modelu se v něm mohou diváci pohybovat, provádět měření, zanechávat komentáře a dokonce i sledovat aktualizace, které provedete, v reálném čase.

Funkce pro spolupráci ve SketchUpu můžete používat pouze s modely uloženými v Trimble Connect.

Rozhraní panelu pro spolupráci

desktop dropdown collaboration bar.png

Jakmile otevřete panel pro spolupráci, můžete jej přesouvat pomocí úchytu na levé straně. Panel obsahuje několik možností:

desktop collaboration bar.png
  • Váš profilový obrázek – Při sdílení se po kliknutí na váš profilový obrázek všichni ostatní, kteří si prohlížejí váš model, dostanou do vašeho pohledu. Více informací o tom, jak to funguje, naleznete v části Zobrazení v reálném čase .

  • Skrýt kurzory ( icon hide cursor ) – Kliknutím skryjete nebo zobrazíte kurzory ostatních, kteří si prohlížejí váš model.
  • Komentáře – Otevře panel komentářů. Další informace o komentářích naleznete v části Komentování modelu .

  • Sdílet – Otevře okno Sdílení. Tento dialog můžete otevřít také kliknutím na Soubor > Trimble Connect > Sdílet odkaz .

  • Kliknutím na X zavřete panel Spolupráce.

Sdílení pomocí panelu pro spolupráci

Kliknutím na Sdílet v panelu spolupráce otevřete okno Sdílení. Pokud jste model neuložili do Trimble Connect, zobrazí se výzva k jeho uložení.

desktop sharing popup.jpg

V horní části okna můžete odeslat soukromou pozvánku ke spolupráci jednomu nebo více potenciálním spolupracovníkům zadáním jejich jména nebo e-mailové adresy.

Po vypsání osob, které chcete pozvat, stiskněte Enter . Zobrazí se dialogové okno Pozvánka.

desktop sharing popup invite.png

V dialogovém okně Pozvánka vyberte, zda chcete poslat oznámení svým spolupracovníkům, nastavit úroveň jejich přístupu nebo přidat zprávu. Kliknutím na tlačítko Pozvánka pozvánku dokončete.

landing page collaboration join contacts.png

Po pozvání se další uživatelé objeví v sekci Spolupracovníci. V sekci Spolupracovníci jste označeni jako vlastník a najdete zde seznam osob, které jste pozvali k zobrazení vašeho modelu.

Spolupracovníkům můžete přiřadit následující oprávnění k prohlížení:

  • Zobrazit scény – Umožňuje spolupracovníkovi prohlížet scény v modelu bez možnosti procházet modelem nebo zanechávat komentáře.

  • Komentář – Spolupracovník může zanechat komentáře a používat všechny dostupné nástroje kamery a prohlížeče.

  • Odebrat – Odebere uživatele jako spolupracovníka a zároveň mu odebere veškerý přístup k modelu.

Chcete-li vygenerovat sdílený veřejný odkaz na váš model, klikněte na Kopírovat odkaz . Sekce Obecný přístup určuje úroveň přístupu uživatelů k vašemu veřejnému odkazu a definuje, co se stane, když se k vašemu modelu pokusí přistoupit někdo, koho jste přímo nepozvali. Diváci, kteří používají odkaz Obecný přístup, nemohou váš model komentovat.

Obecný přístup modelu lze nastavit na:

  • Žádný přístup – Uživatelé, kteří se pokusí získat přístup k vašemu modelu, budou muset odeslat žádost o přístup, aby si mohli model prohlédnout.

  • Zobrazit scény – Každý uživatel s odkazem může zobrazit scény, ale nemůže se volně pohybovat v modelu.

  • Zobrazit model – Každý uživatel s odkazem může procházet a provádět měření.

Jakmile sdílíte model, vy a všichni, kdo si ho prohlížejí, uvidíte kurzory toho druhého. To znamená, že vaši diváci vidí, jaký nástroj máte aktivní, a vy vidíte, jak se diváci pohybují ve vašem modelu.

collaboration interface.png
Pokud máte hodně spolupracovníků, mohlo by vás tolik kurzorů rozptylovat nebo mást. Může to také zatěžovat hardware a zpomalovat práci. Chcete-li ovládat viditelnost kurzoru, klikněte na Zobrazit/Skrýt kurzory ( icon hide cursor ) na panelu Spolupráce a skryjte nebo zobrazte kurzory.