Správa rolí
Portál pro správu účtů je starší nástroj pro správu účtů v aplikaci SketchUp. Většina předplatitelů nyní spravuje své účty prostřednictvím Panelu pro správu Trimble. Další informace naleznete v části Panel pro správu.
Portál pro správu účtů SketchUp (AMP) pomáhá spravovat, kdo může používat produkty ve vašem předplatném. U předplatných s více sedadly spravuje účet vlastník účtu a přiřazuje každému členovi roli pomocí části Members (Členové).
Poznámka: Každý člen, včetně vlastníka účtu, musí být pojmenovaný svým skutečným jménem a příjmením a spojen s e-mailovou adresou.
Role členů
Každá role určuje úroveň přístupu, kterou daný člen má.

Role Account Owner (Vlastník účtu má plný přístup ke všem funkcím správy účtu v AMP a přijímá veškerá e-mailová oznámení, faktury za nákupy a oznámení o obnovení. Přístup vlastníka účtu zahrnuje následující části:
Moje produkty
Members (Členové)
Plan Settings (Nastavení plánu)
Informace o fakturaci
Historie plateb
Role Secondary Account Owner (Sekundární vlastník účtu) má veškerý přístup spojený s vlastníkem účtu, ale nebude dostávat žádná oznámení ani faktury. Přístup pro sekundárního vlastníka účtu zahrnuje následující části:
Moje produkty
Members (Členové)
Plan Settings (Nastavení plánu)
Informace o fakturaci
Role Company Admin (Správce společnosti) poskytuje přístup ke všemu potřebnému ke správě dostupných předplatných míst. Přístup správce společnosti zahrnuje následující části:
Moje produkty
Members (Členové)
Nastavení plánu (pouze pro zobrazení)
Role Product User (Uživatel produktu) je určena pro uživatele, kteří nepotřebují žádný další přístup k účtu. Tito uživatelé mají přístup pouze do sekce My Products (Moje produkty).
Správa rolí a uživatelského přístupu
Vyberte možnost Change Role (Změnit roli) a přiřaďte danému členovi novou roli. Člen může změnit roli pro jakéhokoli jiného člena se stejnou nebo nižší úrovní. Například správce může omezit roli jiného správce na uživatele produktu nebo přidat dalšího uživatele jako správce.
Stávající majitelé účtů mohou pomocí funkce Change Role (Změnit roli) převést vlastnictví účtu na jiného uživatele. Jejich vlastní role se pak standardně nastaví na roli Secondary Account Owner (Sekundární vlastník účtu).
Možnost Modify Product Access (Upravit přístup k produktům) vám pomůže změnit, které produkty může daný člen používat.

Možnost Remove User (Odebrat uživatele) odebere uživatele a zruší veškerý přístup. Zrušení přístupu nezruší předplatné přiřazené danému uživateli.
