Autorizace nebo odebrání licence
Chcete-li používat licenci SketchUp Classic, musíte ji autorizovat. Když autorizujete licenci, přidáte do své kopie aplikace SketchUp podrobnosti o licenci, což umožní její spuštění na vašem počítači.
Autorizace licence
Autorizace licence funguje stejně pro licence pro jednoho uživatele i síťové licence. Chcete-li autorizovat svou kopii aplikace SketchUp pomocí licence Classic, postupujte takto:
Otevřete si kopii aplikace SketchUp a na úvodní obrazovce vyberte možnost Add Classic License (Přidat licenci Classic).
V modálním okně License (Licence) se ujistěte, že je vybrána karta Classic, a klikněte na tlačítko Add License (Přidat licenci).
Zadejte své sériové číslo a autorizační kód. Pokud potřebujete s nalezením kteréhokoli z nich pomoci, podívejte se na článek Jak chápat licenci Classic.
Klikněte na Add License (Přidat licenci).
Pokud máte licenci pro jednoho uživatele, můžete ji autorizovat až na dvou zařízeních, na kterých je možné spustit vaši verzi aplikace SketchUp. Pokud jste již autorizovali SketchUp na dvou zařízeních, zobrazí se následující zpráva:
This SketchUp Pro license has been used on too many computers. (Tato licence SketchUp Pro byla použita na příliš velkém počtu počítačů.)
Když se zobrazí tato zpráva, musíte odebrat autorizaci k používání licence na jednom ze svých zařízení, abyste mohli autorizovat jiné.
Pokud máte síťovou licenci, SketchUp Pro funguje na zařízení pouze poté, co správce sítě síťovou licenci autorizuje, a pouze pokud jsou k dispozici volná místa. Pokud nejsou k dispozici žádná volná místa, zobrazí se následující zpráva:
Sorry, there are too many people using SketchUp Pro at the moment, all your available seats are in use, you can wait until a seat becomes available or contact your network administrator for help. (Omlouváme se, ale SketchUp Pro momentálně používá příliš mnoho lidí. Všechna dostupná místa jsou obsazena. Můžete počkat, až se místo uvolní, nebo požádat o pomoc správce sítě.)
Pokud se zobrazí tato zpráva, budete se možná muset obrátit na správce sítě, abyste získali přístup ke SketchUp. Další informace naleznete v části Správa síťové licence.
Odebrání licence pro jednoho uživatele
Windows
Vyberte Help (Nápověda) > License (Licence).
Klikněte na tlačítko Remove License (Odebrat licenci). Zobrazí se potvrzení.
Kliknutím na tlačítko Remove License (Odebrat licenci) potvrďte, že chcete licenci odebrat.
MacOS
Vyberte SketchUp > License (Licence).
Klikněte na tlačítko Remove License (Odebrat licenci). Zobrazí se potvrzení.
Kliknutím na tlačítko Remove License (Odebrat licenci) potvrďte, že chcete licenci odebrat.
Poznámka : Odinstalací aplikace SketchUp se neodstraní licence. Licence zůstává na daném zařízení autorizovaná a bude bránit dalším autorizacím licencí na jiných zařízeních. Před odinstalací aplikace SketchUp nebo překonfigurováním zařízení vždy odeberte licenci.