Správa licencí
Starting in April 2025, SketchUp will migrate all named-user subscription products from the Account Management Portal (AMP) to Trimble’s new Admin Console. The Admin Console is where you will manage all of your Trimble products and related accounts, including SketchUp. Each SketchUp subscription will migrate over time, and if you have an account with multiple subscriptions you may need to use both the AMP and the Admin Console. You will be notified by email when your account is scheduled for migration. If your account has already been migrated, or you want to make sure you are prepared for when it eventually does migrate, take a look at our new Trimble Admin Console articles.
Portál pro správu účtů Trimble (AMP) vám může pomoci se správou licencí ve vašem účtu. Pouze vlastník účtu nebo sekundární vlastník účtu může upravovat předplatné. Při správě licencí jsou všechny čekající změny k dispozici k zobrazení v seznamu přidruženého předplatného na stránce Plan Settings (Nastavení plánu).
Poznámka : AMP používá termín „Seat“ (Místo) k označení licence. Předplatné je určeno pro jednoho pojmenovaného uživatele, skutečnou osobu, která používá své jméno, příjmení a e-mailovou adresu, a to po dobu trvání předplatného. Osoba používající licenci se musí při nákupu nebo obnovení předplatného shodovat s osobou, které byla tato licence přiřazena. Licence pro jednoho jmenovaného uživatele nelze převést na jiného uživatele, ale lze je v určitých časech aktualizovat. Podrobnosti naleznete v Zásadách pro přiřazování uživatelů a správu zařízení Trimble.
Přidání licencí
Chcete-li přidat licenci ke svému účtu:
klikněte na možnost Edit Plan Settings (Upravit nastavení plánu).
Klikněte na možnost Manage Seats (Spravovat místa), poté na Add seats to this plan (Přidat místa do tohoto plánu).
Přidejte požadovaný počet míst a kliknutím na tlačítko Continue (Pokračovat) přejděte na obrazovku pokladny a dokončete nákup.
Odebrání licence
Odebrání licence se projeví v den dalšího obnovení předplatného. Chcete-li odebrat licenci ze svého účtu:
klikněte na možnost Edit Plan Settings (Upravit nastavení plánu).
Klikněte na možnost Manage Seats (Spravovat místa).

Klikněte na možnost Remove Seats from This Plan (Odebrat místa z tohoto plánu).
V seznamu členů s přiřazenými místy vyhledejte konkrétního člena nebo jej vyhledejte pomocí textového vyhledávacího pole a vyberte jednotlivá místa, která chcete odebrat. Klikněte na možnost Remove from Plan (Odebrat z plánu).
Upgrade nebo downgrade licencí
Pokud chcete změnit jednu licenci upgradem nebo downgradem na jiný plán, postupujte takto:
klikněte na možnost Edit Plan Settings (Upravit nastavení plánu).
Klikněte na možnost Manage Seats (Spravovat místa).

Klikněte na možnost Change Seats to a Different Plan (Změnit místa na jiný plán).
Vyberte jedno nebo více míst ze seznamu členů a klikněte na tlačítko Continue (Pokračovat).
Pro vybraná místa vyberte nový plán.