Często zadawane pytania dotyczące podwyższania i obniżania poziomu subskrypcji
Jak zmienić plan subskrypcji?
Plan subskrypcji można zmienić w konsoli administracyjnej. Więcej informacji można znaleźć w artykule Zarządzanie planem.
Czy po zmianie poziomu subskrypcji na niższy otrzymam zwrot pieniędzy za czas pozostały w bieżącym planie?
Nie. W przypadku obniżenia poziomu planu subskrypcji nowy plan zacznie obowiązywać po zakończeniu bieżącego okresu subskrypcji. Do tego czasu możesz korzystać z funkcji dostępnych w obecnym planie. Jeśli zamówienie dotyczy obniżenia poziomu subskrypcji, a nie obniżenia poziomu bieżącego planu, uzyskasz natychmiastowy dostęp do obu planów. Należy pamiętać o wyłączeniu automatycznego odnawiania w odniesieniu do starego planu.
Jaka opłata jest pobierana w przypadku przejścia na plan subskrypcji na wyższym poziomie?
Podczas przechodzenia z jednego rocznego planu subskrypcji na inny z większą liczbą funkcji, proporcjonalna kwota z pierwotnego planu zostanie zastosowana do kosztu nowego planu na podstawie daty obowiązywania. Ta proporcjonalna kwota pojawi się podczas finalizacji transakcji zakupu. Funkcje nowej subskrypcji będą dostępne natychmiast po zakupie. Jeśli nowe korzyści z subskrypcji nie są od razu dostępne, wyloguj się i zaloguj ponownie.
Kiedy utracę dostęp do funkcji subskrypcji w planie na wyższym poziomie po zmianie planu na niższy poziom?
Dostęp do funkcji w planie na wyższym poziomie zostanie utracony po rozpoczęciu nowej subskrypcji, czyli po zakończeniu bieżącego okresu subskrypcji.
Kiedy będą dostępne funkcje nowej subskrypcji po zmianie na plan na wyższym poziomie?
Po przejściu na wyższy poziom subskrypcji wyloguj się ze wszystkich instancji programu SketchUp, a następnie zaloguj się ponownie. Po wykonaniu tych czynności nowe funkcje będą dostępne. Niektóre funkcje programu SketchUp Studio, takie jak Scan Essentials czy V-Ray, należy zainstalować oddzielnie. W takiej sytuacji zainstaluj ponownie program SketchUp za pomocą instalatora systemu Windows przy wybranych opcjach instalacji tych funkcji.
Czy muszę anulować subskrypcję, aby przejść na wyższy lub niższy plan?
Nie. Jeśli zmiany w obecnym planie zostały wprowadzone za pośrednictwem konsoli administracyjnej i nie zakupiono nowej licencji, podwyższenie lub obniżenie poziomu planu zostanie zastosowane w momencie odnowienia.
Mam kilka licencji. Czy mogę zmienić poziom tylko jednej z nich?
Obecnie nie ma takiej możliwości. Jeśli masz kilka licencji z tym samym planem subskrypcji, podwyższenie lub obniżenie poziomu licencji dotyczy ich wszystkich. Aby wprowadzić częściowe zmiany w planie, wyłącz automatyczne odnawianie, a następnie złóż nowe zamówienie, gdy bieżąca subskrypcja wygaśnie.