Jak usunąć konto
Instrukcje dotyczące anulowania subskrypcji znajdziesz w artykule Jak anulować subskrypcję SketchUp.
W tym artykule termin „konto” odnosi się do Twojej tożsamości Trimble (TID) oraz wszelkich wzmianek o Tobie lub Twoich danych we wszystkich systemach SketchUp. W tym artykule opisano, jak usunąć identyfikator TID wraz z kontem SketchUp i wszystkimi powiązanymi danymi.
Usuwanie konta SketchUp
Ostrzeżenie: usunięcie konta jest nieodwracalne. Usunięcie konta Trimble ID nie powoduje anulowania subskrypcji. Użytkownik utraci dostęp do uprawnień związanych z subskrypcją i będzie nadal obciążany opłatami, jeśli automatyczne odnawianie jest włączone. Przed usunięciem konta należy wyłączyć automatyczne odnawianie. Więcej informacji na temat wyłączania automatycznego odnawiania można znaleźć w artykule Zarządzanie planami .
Twoja tożsamość Trimble (identyfikator Trimble ID/nazwa użytkownika i hasło) jest wspólna dla wszystkich aplikacji Trimble, które zakupiłeś lub do których się zarejestrowałeś. Przykłady obejmują SketchUp (zarówno produkty płatne, jak i bezpłatne), Trimble Connect (udostępnianie w chmurze), 3D Warehouse i Extension Warehouse.
Usunięcie konta spowoduje utratę dostępu do konta Trimble oraz wszelkich subskrypcji przypisanych do identyfikatora TID. Usunięcie konta nie powoduje anulowania powiązanych bieżących subskrypcji. Przed usunięciem konta należy anulować wszystkie subskrypcje.
Nie można przywrócić konta po usunięciu, a adres e-mail użyty do utworzenia konta może nie zadziałać podczas próby utworzenia nowego konta.
Więcej informacji na temat usuwania identyfikatora Trimble ID, można znaleźć w sekcji Usuwanie profilu Trimble ID.
Usuń wszystkie dane
Ostrzeżenie: po przesłaniu tego żądania nie można go cofnąć. Zwroty pieniędzy nie będą przyznawane dla produktów, których dotyczy usunięcie danych.
Rodzaj danych gromadzonych przez Trimble można sprawdzić w Centrum prywatności Trimble. Aby dowiedzieć się więcej na temat dodatkowych danych gromadzonych przez SketchUp, zobacz SketchUp, Trimble i Twoja prywatność.
Usunięcie wszystkich danych oznacza usunięcie licencji i subskrypcji, usunięcie danych osobowych oraz usunięcie informacji dotyczących zakupów i użytkowania.
Usunięcie wszystkich danych spowoduje, że zakupione produkty przestaną działać. Aby usunąć wszystkie dane, wypełnij formularz usunięcia konta SketchUp.