Rozliczenia i płatności
Portal zarządzania kontami to starsze narzędzie do zarządzania kontami w programie SketchUp. Obecnie większość subskrybentów zarządza kontami w konsoli administracyjnej Trimble. Więcej informacji można znaleźć w artykule Konsola administracyjna.
Uwaga: Dostęp do tych funkcji mają tylko użytkownicy z następującymi rolami: właściciel konta, drugi właściciel konta i administrator firmy.
Portal zarządzania kontami (AMP) Trimble ułatwia dostęp do informacji o rozliczeniach i płatnościach za pośrednictwem sekcji informacji o rozliczeniach i historii płatności.
Informacje o rozliczeniach

W sekcji informacji o koncie właściciel konta może edytować adres powiązany z kontem. Adres podany na koncie determinuje przepisy podatkowe, które zostaną zastosowane do całkowitej kwoty należnej za subskrypcję.
Sekcja metody płatności umożliwia przeglądanie i edytowanie szczegółów płatności. Informacje o płatnościach umożliwiają automatyczne odnawianie subskrypcji.
Historia płatności

W sekcji historii płatności wyświetlane są wszystkie płatności za subskrypcję:
Data transakcji
Status zatwierdzenia
Kwota transakcji
Użyty rodzaj płatności.
Uwaga: Na adres e-mail powiązany z kontem zostaną wysłane faktura lub potwierdzenie z adresu donotreply@trimble.com. Jeśli wiadomość nie pojawi się w skrzynce odbiorczej, sprawdź folder ze spamem. Właściciele kont mogą poprosić o kolejną kopię dokumentu u sprzedawcy lub przedstawiciela handlowego firmy SketchUp, który pomagał w zakupie, albo kontaktując się z działem obsługi klienta. We wniosku należy podać datę zakupu, numer konta i adres e-mail użyty do dokonania zakupu.
Wnioski o zwrot pieniędzy
Wnioski o zwrot pieniędzy należy złożyć w ciągu 14 dni od pierwotnej transakcji. Aby poprosić o zwrot pieniędzy lub zadać pytania dotyczące zwrotu pieniędzy, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy technicznej, korzystając z formularza kontaktowego. Prośba o zwrot pieniędzy musi zostać wysłana z tego samego adresu e-mail lub domeny firmy, która jest powiązana z Twoim kontem SketchUp. Podaj adres e-mail użyty przy dokonywaniu transakcji, numer konta i datę transakcji. Więcej informacji znajdziesz w artykule Zwroty i anulowanie.
Ostrzeżenie: Wyłączenie automatycznego odnawiania nie spowoduje anulowania planu subskrypcji ani zwrotu pieniędzy. Więcej informacji znajdziesz w artykule Zwroty i anulowanie.