Skip to Content
Help

Vanliga frågor om uppgradering och nedgradering

Last updated: sep. 17, 2026•3 min read.

Hur kan jag hantera min prenumeration?

Du kan ändra din prenumerationsplan i Admin Console (administratörskonsol). Se Plan Management (planhantering) för mer information.

Om jag byter till en lägre prenumerationsnivå, får jag återbetalning för den tid som återstår på mitt befintliga abonnemang?

Nej. Om du nedgraderar din prenumerationsplan träder den nya planen i kraft i slutet av din nuvarande prenumerationsperiod. Du kan fortsätta använda de funktioner som ingår i din nuvarande plan fram till slutet av perioden. Om du lägger en ny beställning för en lägre prenumerationsnivå istället för att nedgradera ditt befintliga abonnemang har du tillgång till bägge abonnemangen omedelbart. Se till att stänga av automatisk förnyelse för den oönskade planen.

Hur debiteras jag när jag uppgraderar till en prenumerationsplan med högre nivå?

När du uppgraderar från en årlig prenumerationsplan till en annan med fler funktioner kommer ett proportionellt belopp från det ursprungliga abonnemanget att tillämpas på kostnaden för det uppgraderade abonnemanget baserat på slutdatumet. Detta proportionella belopp visas i kassan. Funktionerna från din nya prenumeration kommer att vara tillgängliga omedelbart efter köpet. Om de nya prenumerationsförmånerna inte är tillgängliga omedelbart loggar du ut och loggar in igen.

När förlorar jag åtkomsten till prenumerationsfunktionerna i en plan med högre nivå när jag byter till en plan med lägre nivå?

Du kommer att förlora åtkomst till alla funktioner i ett abonnemang med högre nivå när den nya prenumerationen träder i kraft, i slutet av din nuvarande prenumerationsperiod

När kan jag komma åt nya prenumerationsfunktioner när jag byter till en plan med högre nivå?

Efter uppgradering till en högre prenumerationsnivå, logga ut från alla instanser av SketchUp och logga in igen. Du kan sedan komma åt alla dina nya funktioner. Vissa SketchUp Studio-funktioner, som Scan Essentials eller V-Ray, måste installeras separat. I dessa fall installerar du om SketchUp och väljer att installera dessa funktioner med Windows Common Installer. 

Måste jag säga upp min prenumeration för att uppgradera eller nedgradera till ett annat abonnemang?

Nej, så länge du har gjort ändringar i din befintliga plan via Admin Console (administratörskonsol) och inte köpt en ny licens kommer eventuella uppgraderingar eller nedgraderingar att genomföras vid förnyelsen. 

Om jag har flera licenser kan jag uppgradera eller nedgradera bara en?

Inte just nu. Om du har flera licenser för samma prenumerationsplan måste alla uppgraderas eller nedgraderas tillsammans. Om du vill göra delvisa planändringar stänger du av automatisk förnyelse och lägger sedan en ny beställning när din befintliga prenumeration löper ut.