Licenshantering
Från och med april 2025 kommer SketchUp att migrera alla prenumerationsprodukter för namngivna användare från Account Management Portal (Kontohanteringsportalen) (AMP) till Trimbles nya administratörskonsol. I Administratörskonsolen kan du hantera alla dina Trimble-produkter och relaterade konton, inklusive SketchUp. Varje SketchUp-prenumeration migrerar över tid, och om du har ett konto med flera prenumerationer kan du behöva använda både AMP och administratörskonsolen. Du kommer att meddelas via e-post när ditt konto planeras för migrering.Om ditt konto redan har migrerats, eller om du vill vara säker på att du är beredd på när det så småningom migreras, ta en titt på våra nya artiklar i Trimble Admin Console (Trimbles administratörskonsol).
Trimbles Account Management Portal (kontohanteringsportal) (AMP) kan hjälpa dig att hantera de platser som är tillgängliga för ditt konto. Endast en kontoägare eller sekundär kontoägare kan lägga till eller ta bort licenser. När du hanterar licenser är alla väntande ändringar tillgängliga för visning i den tillhörande prenumerationens lista på sidan Planinställningar.
Obs! AMP använder termen ”Seat” för att hänvisa till en licens. Varje produktlicens är avsedd att användas av en enda namngiven användare, en verklig person som använder sitt förnamn, efternamn och e-postadress, under hela prenumerationsperioden. Personen som använder en licens måste matcha den person som tilldelats licensen vid köp eller förnyelse av en prenumeration. Licenser för enstaka namngivna användare kan inte överföras till en annan användare, men kan uppdateras vid specifika tidpunkter. Mer information finns i Trimble User Assignment and Device Management Policy (Trimbles användartilldelnings- och enhetshanteringsprincip).
Lägg till licenser
Så här lägger du till en licens till ditt konto:
Klicka på Edit Plan Settings (Redigera abonnemangsinställningar).
Klicka på Manage Seats (Hantera platser) och sedan på Add Seats to this plan (Lägg till platser i detta abonnemang).
Lägg till önskat antal platser och klicka på Continue (Fortsätt) för att gå till kassan och slutföra ditt köp.
Ta bort licenser
Borttagning av en licens träder i kraft vid prenumerationens nästa förnyelsedatum. Så här tar du bort en licens från ditt konto:
Klicka på Edit Plan Settings (Redigera abonnemangsinställningar).
Klicka på Manage Seats (Hantera platser).

Klicka på Remove Seats From This Plan (Ta bort platser från det här abonnemanget).
Från listan över medlemmar med tilldelade platser, bläddra eller använd textsökrutan för att hitta en specifik medlem och välj varje plats som ska tas bort. Klicka på Remove from Plan (Ta bort från abonnemanget).
Uppgradera eller nedgradera licenser
Om du vill ändra en licens genom att uppgradera eller nedgradera till ett annat abonnemang följer du dessa steg:
Klicka på Edit Plan Settings (Redigera abonnemangsinställningar).
Klicka på Manage Seats (Hantera platser).

Klicka på Change Seats to a Different Plan (Ändra platser till ett annat abonnemang).
Välj en plats eller flera platser i listan över medlemmar och klicka på Continue (Fortsätt).
Välj ett nytt abonnemang för de valda platserna.