Allmänt
Fliken Allmänt innehåller kategorier som har alternativ för att justera SketchUps grundläggande funktionalitet.

Sparar
Spara ger följande filhanteringsalternativ:
Create backup (Skapa säkerhetskopia) är aktiverat som standard. När det är aktiverat skapar SketchUp automatiskt en säkerhetskopia av den tidigare sparade versionen av en modell när du skapar en ny sparfil. Säkerhetskopieringsfiler använder .skb filtyp på Windows, lägg till en ~ i filnamnet på Mac och spara på samma plats som.skp fil. En säkerhetskopia skapas inte förrän andra gången du sparar en modell.
Auto-save (Spara automatiskt) är aktiverat som standard och inställt på 5 minuter. Vid det angivna intervallet sparar SketchUp alla ändringar i din modell i en tillfällig fil. Dessa tillfälliga filer kvarstår efter kraschar och visas som Recovered (Återställda) i välkomstfönstret. SketchUp tar bort tillfälliga filer när du avslutar SketchUp. Spara automatiskt sparas INTE automatiskt i samma fil som du öppnade, och ersätter inte att spara tidigt och ofta.
Ask to purge at save (Be om att rensa vid spara) är aktiverat som standard. När du modellerar kan det hända att du har många oanvända enheter i din modell. Även när de tas bort förblir definitionen för dessa enheter och kan öka modellens filstorlek, vilket påverkar prestandan. När det är aktiverat kommer SketchUp att fråga dig varje gång du manuellt sparar din modell om du vill rensa alla oanvända enheter.
Sök efter problem
Sök efter problem berättar för SketchUp vad du ska göra när ett problem uppstår med din modell:
Automatically fix problems when they are found (Åtgärda problem automatiskt när de hittas) är aktiverat som standard. SketchUp söker efter problem när du öppnar en modell, när du sparar automatiskt eller när du sparar en modell manuellt.
Notify me when problems are fixed (Meddela mig när problem är åtgärdade) är inte aktiverat som standard. När du väljer det visas ett varningsmeddelande när SketchUp åtgärdar ett fel som låter dig veta att din modell har uppdaterats.
Meddelanden
Om du utför vissa åtgärder kan det leda till att ett varningsmeddelande visas. Varje meddelande innehåller ett alternativ att inte visa det specifika meddelandet igen.
Om du klickar på Reset All Warning Messages (Återställ alla varningsmeddelanden) visas dessa meddelanden även om du tidigare avvisat dem.
Om du aktiverar Show only urgent notifications (Visa endast brådskande aviseringar) begränsas meddelandena som visas till endast kritiska varningar.
Programuppdateringar
Allow checking for updates (Tillåt sökning efter uppdateringar) är aktiverat som standard. När detta alternativ är aktiverat söker SketchUp efter uppdateringar när du är ansluten till internet.
Välkomstfönster
Show Welcome Window (Visa välkomstfönster) är aktiverat som standard. När det är markerat öppnar SketchUp välkomstfönstret vid start. Välkomstfönstret kan hjälpa dig att hitta dina återställda filer om SketchUp kraschar, göra det lättare att välja en ny mall och komma åt dina nyligen ändrade filer. Du kan alltid komma åt välkomstfönstret genom att välja Help > Welcome (Hjälp > Välkommen) till SketchUp.
Show when last model closes (Visa när den senaste modellen stängs) är aktiverat som standard. Om du stänger den senast öppna modelleringsfliken visas välkomstfönstret.
Miniatyrförhandsvisningar
Show Scene & Model Preview (Visa scen och modellförhandsgranskning) är aktiverat som standard och visar en miniatyrbild när du håller muspekaren över en scen eller modellflik.
3D Warehouse
Close 3D Warehouse after download (Stäng 3D Warehouse efter nedladdning) är inte aktiverat som standard, och se till att 3D Warehouse förblir öppet efter att du har laddat ner en entitet till din modell. När det är aktiverat stängs fönstret 3D Warehouse automatiskt när du har laddat ner en entitet.