Skip to Content
Help

Hantera roller

Last updated: aug. 20, 20262 min read.

SketchUps kontohanteringsportal (AMP) hjälper dig att hantera vem som kan använda produkterna i din prenumeration. För prenumerationer med flera platser hanterar kontoägaren kontot och tilldelar varje medlem en roll i avsnittet Medlemmar.

Medlemsregler

Varje roll avgör vilken åtkomstnivå en medlem har.

admin member roles.png

Kontoägarrollen har full tillgång till alla kontohanteringsfunktioner i kontohanteringsportalen och får alla e-postmeddelanden, inköpsfakturor och förnyelsemeddelanden. Kontoägarens behörighet omfattar följande avsnitt:

  • Mina produkter

  • Medlemmar

  • Planinställningar

  • Faktureringsinformation

  • Betalningshistorik

Rollen Sekundär kontoägare har all behörighet som knyts till en kontoägare, men kommer inte att få några meddelanden eller fakturor. Behörighet för sekundär kontoägare innehåller följande avsnitt:

  • Mina produkter

  • Medlemmar

  • Planinställningar

  • Faktureringsinformation

Rollen Företagsadministratör ger behörighet till allt som behövs för att hantera tillgängliga prenumerationsplatser. Företagsadministratörens behörighet omfattar följande avsnitt:

  • Mina produkter

  • Medlemmar

  • Planinställningar (endast visning)

Rollen Produktanvändare är avsedd för användare som inte behöver någon extra kontobehörighet. Dessa användare har endast tillgång till avsnittet Mina produkter.

Hantera roller och användaråtkomst

Klicka på hamburgerikonen ( vray icon context menu.png ) bredvid en användare låter en kontoägare, sekundär kontoägare eller företagsadministratör ändra vilka roller och vilken behörighet till produkter medlemmen har.
  • Välj Change Roll (Ändra roll) för att tilldela medlemmen en ny roll. Du kan inte tilldela en ny kontoägare med Ändra roll. En medlem kan endast tilldela roller som är lägre än deras nuvarande roll.

    admin assign role.png
  • Modify Product Access (Ändra produktbehörighet) hjälper dig att ändra vilka produkter som medlemmen kan använda.

    admin modify product access.png
  • Remove User (Ta bort användare) tar bort användaren och återkallar all behörighet.

    admin are you sure.png
admin assign role.png
admin modify product access.png
admin are you sure.png