SketchUps kontohanteringsportal
Från och med april 2025 kommer SketchUp att migrera alla prenumerationsprodukter för namngivna användare från Account Management Portal (kontohanteringsportalen) (AMP) till Trimbles nya administratörskonsol. I Administratörskonsolen kan du hantera alla dina Trimble-produkter och relaterade konton, inklusive SketchUp. Varje SketchUp-prenumeration migrerar över tid, och om du har ett konto med flera prenumerationer kan du behöva använda både AMP och administratörskonsolen. Du kommer att meddelas via e-post när ditt konto planeras för migrering.Om ditt konto redan har migrerats, eller om du vill vara säker på att du är beredd på när det så småningom migreras, ta en titt på våra nya Trimble Admin Console articles (artiklar om Trimbles administratörskonsol).
Trimbles Account Management Portal (AMP) (Trimbles kontohanteringsportal) hjälper dig att hantera dina Trimble-prenumerationsprodukter, inklusive SketchUp Pro, SketchUp Go och SketchUp Studio. Kontohanteringsportalen hjälper kontoägare och företagsadministratörer som vill se information om sina prenumerationer, lägga till eller ta bort användare samt tilldela eller återkalla prenumerationsplatser.
Obs! När vi hänvisar till medlemmar talar vi om en specifik användare enligt definitionen i våra användarvillkor. Varje medlem, inklusive kontoägaren, måste vara en namngiven användare som anges med sitt riktiga förnamn, efternamn och e-postadress.
Kontohanteringsportalens kontrollpanel
När du loggar in första gången ser du kontrollpanelen för ditt konto. Beroende på din roll kan du ha tillgång till ett eller flera av följande avsnitt:
![]() | My Products (Mina produkter) – Visa och ladda ner dina SketchUp-produkter. Members (Medlemmar) – Lägga till eller ta bort användare, tilldela medlemsroller och hantera produktåtkomst. Plan Settings (Planinställningar) – Hantera prenumerationer och förnyelseinställningar. Billing Information (Faktureringsinformation) – Visa och redigera kontoadressen och hantera betalningsalternativ. Payment History (Betalningshistorik) – Granska kontots tillgängliga betalningshistorik. |
Vi går igenom vart och ett av dessa avsnitt i artiklarna som länkas nedan. Nu ska vi lära oss grunderna för ditt konto.
Kontoprofiler
Länken Edit Profile (Redigera profil) visas längst upp till höger när du visar någon del av ditt konto.

Om du klickar på Edit Profile (Redigera profil) öppnas sidan My Profile (Min profil) i en ny flik i webbläsaren.

Under My Profile (Min profil) kan du lägga till en profilbild och uppdatera dina inställningar. Ändringar av informationen som visas på sidan My Profile (Min profil) ändrar inte äganderätten till kontot. Ägaren, eller behörig användare, är en enskild, namngiven person som är kopplad till den e-postadress som är knutet till kontot. För mer information om hur vi definierar en auktoriserad användare, se Trimble General Product Terms (Trimbles allmänna produktvillkor) .
Om din prenumeration hanteras av din organisation kan du behöva kontakta din administratör för att göra ändringar i vissa kontoinställningar.
Hantera ditt konto
Kontohanteringsportalen kan hjälpa dig att hantera många saker i ditt konto. I var och en av dessa artiklar kommer vi att beskriva hur du kan använda kontohanteringspanelen för att hantera alla aspekter av ditt SketchUp-konto:
Managing Members (Hantera medlemmar) och Managing Roles (Hantera roller) beskriver hur du lägger till en användare, förklarar vilka roller som är tillgängliga för användare och hur du anger vilka produkter som är tillgängliga för användare.
I Plan Management (Planhantering) och Seat Management (Platshantering) kommer vi att prata om att lägga till eller ta bort platser, uppgradera och nedgradera produkter samt hantera enhetsaktiveringar.
Deauthorizing Devices (Avauktorisera enheter) hjälper dig att hantera dina enhetsaktiveringar.
Billing and Payment (Fakturering och betalning) beskriver hur du visar din betalningshistorik, förnyar en plan, uppdaterar betalningsinformation och redigerar din Trimble-profil.
Återbetalningar och uppsägningar ger information om hur du får en återbetalning och hur du kan säga upp din prenumeration.
Vanliga frågor
Kan prenumerationer överföras till andra användare?
Prenumerationer är avsedda att användas av en enda namngiven användare, en verklig person som använder sitt förnamn, efternamn och e-postadress, under hela prenumerationsperioden. Omplacering eller överföring av en prenumerationsplan eller en plats är endast tillåtet under följande omständigheter:
Om en plats oavsiktligt tilldelats fel användare vid inköpstillfället.
Om en plats har tilldelats en medarbetare på ditt företag och medarbetaren slutar under prenumerationsperioden. Platsen får endast omfördelas en gång under prenumerationens löptid.
Vid förnyelse av prenumerationen kan du omfördela en plats.
Jag har en Classic-licens. Kan jag använda användarhanteringsportalen för att hantera min version av SketchUp?
Med användarhanteringsportalen kan användare hantera sina SketchUp-prenumerationer. För mer information om din Classic-licens, ta en titt på vår sida om SketchUp Classic-licens .
Var kan jag se hur många platser som finns tillgängliga?
När du ändrar en användares produktbehörighet ser du antalet tillgängliga platser. Vi talar om produktbehörighet på vår sida Hantera medlemmar och roller.
Kan jag avregistrera mig från SketchUp-mejl i användarhanteringsportalen?
Nej. Det bästa sättet att avsluta prenumerationen är att använda länken i våra e-postmeddelanden eller besöka sidan SketchUp Preferences (SketchUp-inställningar) .
