Auktorisera eller ta bort en licens
För att använda en SketchUp Classic-licens måste du godkänna den. När du godkänner en licens lägger du till dina licensuppgifter i din kopia av SketchUp, så att den kan köras på din dator.
Auktorisera en licens
Att auktorisera en licens fungerar på samma sätt för både engångslicenser och nätverkslicenser. För att auktorisera din kopia av SketchUp med din Classic-licens, använd följande steg:
Öppna din kopia av SketchUp och välj Add Classic License (Lägg till klassisk licens) på välkomstskärmen.
Kontrollera att fliken Klassisk är markerad i licensmodell och klicka på Add License (Lägg till licens).
Ange ditt serienummer och auktoriseringskod. Se Understanding Your Classic License (Förstå din klassiska licens) om du behöver hjälp med att hitta någon av dem.
Klicka på Add License (Lägg till licens).
Om du har en engångslicens kan du auktorisera din licens på upp till två enheter som kan köra din version av SketchUp. Om du redan har auktoriserat SketchUp på två enheter visas följande meddelande:
Denna SketchUp Pro-licens har använts på för många datorer.
När det här meddelandet visas måste du ta bort behörighet att använda din licens från en av dina enheter för att auktorisera en annan.
Om du har en nätverkslicens fungerar SketchUp Pro på en enhet först efter att din nätverksadministratör godkänner nätverkslicensen och endast om det finns tillgängliga platser. Om det inte finns några lediga platser visas följande meddelande:
Tyvärr, det finns för många personer som använder SketchUp Pro just nu, alla dina tillgängliga platser används, du kan vänta tills en plats blir ledig eller kontakta din nätverksadministratör för hjälp.
När det här meddelandet visas kan du behöva kontakta din nätverksadministratör för att komma åt SketchUp. Mer information finns i Managing a Network License (Hantera en nätverkslicens).
Tar bort engångslicens
Windows
Välj Help > License (Hjälp > Licens).
Klicka på Remove License (Ta bort licens). En bekräftelsemeddelande visas.
Klicka på Remove License (ta bort licens) för att bekräfta att du vill ta bort licensen.
MacOS
Välj SketchUp > License (SketchUp > Licens).
Klicka på Remove License (Ta bort licens). En bekräftelsemeddelande visas.
Klicka på Remove License (ta bort licens) för att bekräfta att du vill ta bort licensen.
Obs! Avinstallation av SketchUp tar inte bort en licens. Licensen förblir auktoriserad på den enheten och förhindrar ytterligare licenstillstånd på andra enheter. Ta alltid bort en licens innan du avinstallerar SketchUp eller konfigurerar om en enhet.