Installera SketchUp

Börja med att ladda ner installationsfilen för ditt operativsystem.

Du behöver inte radera tidigare versioner av SketchUp innan du installerar en ny SketchUp-version eller uppdaterar en existerande SketchUp-version.

Viktig information om grafikkort och systemkrav: Vi rekommenderar att du installerar de senaste drivrutinerna för ditt/dina grafikkort samt att du kontrollerar huruvida din dator uppfyller våra systemkrav.

Installationsguide för Windows:

1. Öppna den nedladdade installationsfilen som administratör. Det är möjligt att ett säkerhetsmeddelande visas, där du kan ge SketchUp tillåtelse att göra ändringar (installera dem) på datorn. Detta steg kan ta en stund. Vänligen ha tålamod om det verkar som att inget händer.
  2. När installationsfönstret öppnas kan du ändra applikationens språk och välja plats för installation. Klicka på installera (install). Ett fält visar processen.
    Tips: Även om det är möjligt att välja plats rekommenderar vi att du installerar SketchUp i C:\.
  3. När du ser meddelandet "SketchUp 2021 is Ready to Go!" kan du klicka på SketchUp-ikonen i fönstret för att öppna SketchUp. Du kan även klicka på "slutför" (finish) för att stänga installationsprogrammet.

Vi rekommenderar att du startar om din dator när installationen är slutförd.

Installationsguide för Mac:

Se till att du har loggat in på din dator som användare med administrativ behörighet.

1. Stäng eventuella öppnade applikationsversioner av SketchUp, Layout och StyleBuilder.
    Tips: Du kan ta bort existerande SketchUp-ikoner för tidigare versioner från din Dock (högerklicka på ikonen i din Dock > alternativ > ta bort från Dock) för att undvika förvirring.
  2. Hitta och dubbelklicka på installationsfilen (en DMG-fil som sannolikt ligger i dina hämtade filer). Detta startar installationsfilen och öppnar ett fönster med en SketchUp-ikon.
  3. Dra SketchUp-ikonen och släpp den i mappen Applikationer för att kopiera applikationen till din dator.
  4. Ett fält visar processen när filerna kopieras. När det har gjorts har du en ny SketchUp-mapp i dina applikationer.
  5. För att starta SketchUp, gå till SketchUp-mappen och dubbelklicka på SketchUp-ikonen.
  6. Första gången du öppnar programmet kan ett säkerhetsmeddelande visas. Om det händer, klicka på öppna (Open).
  7. Du bör nu stänga installationsfönstret och radera Disk Image-ikonen från skrivbordet genom att dra den till papperskorgen. Notera att denna ikon inte är SketchUp-applikationen.

Vi rekommenderar att du startar om din dator när installationen är slutförd.

Information om underhållsversioner: Uppdateringar är tänkta att installeras över existerande huvudversioner. När en underhållsversion blir tillgänglig kommer du att se ett meddelande i SketchUp för att ladda ner och installera uppdateringen. När du är klar med att ladda ner installationsprogrammet, dubbelklicka på installationsfilen och följ anvisningarna. Att installera uppdateringen över en existerande version är det bästa sättet att behålla dina inställningar och preferenser.

Installera uppdateringar

SketchUp Desktop är en klientapplikation och behöver därför regelbundet uppdateras för att lägga till nya funktioner eller för att hantera eventuella fel eller problem som har uppstått. Oroa dig inte, du måste inte leta efter dessa förändringar. Det tar vi hand om! Då och då kontrollerar SketchUp våra servrar vid lansering, för att se till att du har den senaste versionen. Om det finns en ny version meddelas du om det:

Från denna notis kan du: se releaseinformation om den senaste uppdateringen, välja att "hoppa över" uppdateringen och undvika framtida notiser för den versionen, försena uppdateringen genom att be oss att påminna dig senare eller välja att ladda ner och installera uppdateringen. Du kommer antagligen att välja att ladda ner och installera uppdateringen vid någon tidpunkt.

När du har klickat för att ladda ner och installera ("Download and Install") ansluter SketchUp till vår server och laddar ner den senaste installationsfilen. Du kan se processen för nedladdning och läsa release-informationen igen om du vill påminnas om att läsa den igen senare. När nedladdningen är genomförd kan du installera den senaste versionen genom att klicka på "fortsätt" (Continue).

För vidare anvisningar om installation, vänligen se relevant avsnitt ovan.

Nästa steg: Gå till artikeln om att öppna och aktivera SketchUp!